7 ΑΠΡΙΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

06/04/2021 09:19

 

Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τους χώρους δουλειάς, όχι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικότερα στην Ηλιούπολη 7 κρούσματα Covid είναι μόνο στο Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης (Μαρίνου Αντύπα) ενώ πολλαπλάσιοι είναι οι εργαζόμενοι σε καραντίνα. Φόβοι εκφράζονται και για άλλα σουπερμάρκετ στην περιοχή.

Και όχι μόνο αυτό αλλά με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα. Την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.

Για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους που χτυπάει τα δικαιώματα μας χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Να ρίξουν για ακόμα μία φορά στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στο λαό την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” για τη βαρβαρότητα που βιώνει.

Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει !!!

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για Υγεία και ζωή με δικαιώματα.

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 

ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ) - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

 

ΣΤΙΣ 12:15 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών γιατί ήδη χάνονται ζωές.

· Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας. 24ωρη Λειτουργία όλων των αναγκαίων Ιατρείων στο Κέντρο Υγείας της Ηλιούπολης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του. Πλήρη στελέχωση και του Εμβολιαστικού Κέντρου.

· Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Εμβολιασμός για όλους!

· Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ.

· Μοριακά τεστ και ιχνηλάτηση σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν είτε σε άμεση είτε σε έμμεση επαφή με τους συναδέλφους τους που νοσούν. Να ενημερωθούν με κάθε τρόπο οι πελάτες του καταστήματος για την εξάπλωση της νόσου

· Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες) των super market.

· Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

4 ΑΠΡΙΛΗ 2021