ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

18/12/2018 17:07

Ηλιούπολη 16-12-2018

 

ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετακίνηση της καθαρίστριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης κυρίας Καλτσούνη-Τσούτση Λίντας.

Κράτος και δημοτική αρχή δεν φτάνει που κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα τεράστια ζητήματα που δημιουργούν οι δικές τους αποφάσεις, τώρα τιμωρούν και τους εργαζόμενους για αυτά.

Κατηγορούν μια γυναίκα που την πληρώνουν για 4 ώρες δουλειάς, που την έχουν προσλάβει να δουλεύει από τις 1:00 μέχρι τις 4:00, ότι δεν καθαρίζει καλά όλο το 4ο Δημοτικό που μόνο οι αίθουσές του είναι 18!!!

Κουβέντα δεν κάνουν για το ότι κανονικά έπρεπε να μονιμοποιηθεί και να προσλάβουν κι άλλη αν θέλουμε να μιλάμε για καθαριότητα στα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας και πρέπει μόνο οι τουαλέτες, να καθαρίζονται σε κάθε διάλλειμα.

Κρύβουν την αντιλαϊκή τους πολιτική που λέει να αντικαταστούν μόνιμο προσωπικό με πλήρες ωράριο, με συμβασιούχους με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους. Την ίδια ώρα που ο δήμος δίνει σε ιδιωτικά συμφέροντα, για δύο χριστουγεννιάτικα ελαφάκια που στολίζουν 2 πλατείες 10.000€, στις γυναίκες καθαρίστριες στα σχολεία να δίνουν από 70 έως 500€ μικτά το μήνα.

Και δεν φτάνει που είναι ψέμα ότι δεν καθαρίζει καλά, την κατηγόρησαν μέχρι και γιατί πάει και ο άντρας της και την βοηθάει για να τα βγάλει πέρα!!!

Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι δεν είναι με σκυμμένο το κεφάλι, να δέχεται να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται. Ότι διεκδικεί με το σωματείο της τα δικαιώματά της.

Μας θέλουν σκυμμένες, υποταγμένες στα προστάγματά τους.

Εμείς, στεκόμαστε στο πλάι της, στηρίζουμε και έμπρακτα τον αγώνα της. Η δικαίωση των αιτημάτων στο συγκεκριμένο χώρο θα αποτελέσει νίκη όχι μόνο για τις καθαρίστριες στα Σχολεία αλλά και συνολικότερα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* Να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Α' Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής για μετακίνηση της καθαρίστριας του 4ου δημοτικού σε άλλο σχολείο.

* Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 

 

Θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική δράση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου σε αυτή την κατεύθυνση.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ