ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

17/02/2021 12:28

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ!!!!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με πολύ καλή συμμετοχή για τις συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ της Ηλιούπολης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, έξω από το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.), με κύριο αίτημα την επαναλειτουργία του στην πόλη μας και τη μη μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο, την ενίσχυση συνολικά του ΕΣΥ, των νοσοκομείων, των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και χρηματοδότηση.
Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των δομών της ΠΦΥ είναι γεγονός ΕΔΩ και χρόνια. Το αποτέλεσμα το ζούμε και στο ΚΥ της πόλη μας. Με τις μαζικές μνημονιακές απολύσεις γιατρών, από 108 γιατρούς που είχε το 2009, έφτασαν το 2014 σε 78 και ΣΗΜΕΡΑ σε μόλις 22 γιατρούς!!
Με την παρουσία τους οι συγκεντρωθέντες στην χθεσινή κινητοποίηση κατέθεσαν την απόφαση τους να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και να μην μείνουν απαθείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι προστασία από κάθε ασθένεια.
Η πανδημία του covid 19, ανέδειξε πάνω απ' όλα την επείγουσα ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη ασθενειών, είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των χρόνιων νοσημάτων και για την προστασία των ευάλωτων ομάδων που πλήττονται περισσότερο από αυτή.
Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κέντρο Υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό!
Εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής, τους οποίους δεν έχει δικαίωμα κανείς να αποκλείσει από τις παροχές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης! Η ευθύνη των κυβερνώντων για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι μεγάλη και δεν περιορίζεται στον covid 19! Η απόφαση να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας αντί να αναβαθμιστούν είναι εγκληματική!
Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο, Θ. Καραγιαννίδου. Παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους των φορέων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση όπως, η πρόεδρος του σωματείου συντ/χων ΙΚΑ «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΟΥ», η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», η γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης, ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης και η πρόεδρος του συλλόγου «ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γ. Χατζηδάκης και παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.
Χαιρέτησαν εκ μέρους των ιατρών του ΚΥ Ηλιούπολης ο παθολόγος Α. Καραβάς, η πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ασκληπιείου Βούλας, ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων 1ης και 2ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής.
Δίνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 16 ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
σωματειο εργαζομενων στο δημο ηλιουπολης - συλλογοσ εκπαιδευτικων ηλιουπολης «μ. παπαμαυροσ» - συνδικατο οικοδομων ηλιουπολης - ενωση εβε ηλιουπολης - σωματειο συντ/χων ικα «ηλιουπολης δαφνης υμητου» - παραρτημα ενωσης συνταξιουχων οαεε - συνδεσμος συνταξιουχων δυ αθηνας - ενωση γονεων & κηδεμονων ηλιουπολης - συλλογοσ γυναικων ηλιουπολης - συλλογοσ «αγγ. σικελιανος» - Κι.Π.Η., κινηση πολιτων ηλιουπολης