ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

14/01/2017 05:04

ΜΗΝΥΜΑ της ΟΓΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010


Γυναίκες της Ελλάδας

Γυναίκες Εργαζόμενες, Άνεργες, Μετανάστριες

Νέες γυναίκες

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση

στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Προωθούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση τρομοκρατίας στη συνείδησή μας παράλληλα με το προχώρημα και τη διεύρυνση των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κερδοφορία του, οι συνέπειες των οποίων θα είναι μόνιμες στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.

Φέρνουν το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια των φιλομονοπωλιακών ανατροπών , παρουσιάζοντας τα σαν αναγκαίες «αναδιαρθρώσεις» για να βγει η χώρα από το τούνελ που αυτοί δημιούργησαν.

Κρύβουν ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν κερδισμένοι από την κρίση και ο λαός και οι κεφαλαιοκράτες.

Κρύβουν ότι οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά, η φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η προώθηση του «Καλλικράτη» και των διευθετήσεων στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια, γίνονται για το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, που είναι αντίθετα και συγκρουόμενα με αυτά των λαϊκών στρωμάτων.

Η ΟΓΕ μπροστά στην 1η Μάη , μέρα μνήμης και αγωνιστικής κινητοποίησης για τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη και μπροστά στα 100 χρόνια αγώνων του Εργατικού και του Γυναικείου κινήματος για την ισοτιμία, καλεί τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

 Να δουν κατάματα τις αιτίες και τους υπαίτιους που τις κρατούν κοινωνικά ανισότιμες, να πουν ΝΑΙ στο δυναμικό, συλλογικό αγώνα ανατροπής της εκμετάλλευσης, που είναι η μόνη τους ελπίδα.

Η ΟΓΕ στην φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καλεί σε  μαζική συμμετοχή τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και στις πορείες, για να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που αυγατίζουν τα κέρδη τους και από την εκμετάλλευση και την διπλή καταπίεση των γυναικών, σε όλους εκείνους που σπέρνουν πολέμους, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία και ναρκωτικά.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2010 να αποτελέσει μήνυμα τελεσίδικης  απόφασης των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, ότι μόνο η ανατροπή των εκμεταλλευτών και η αλλαγή των συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο μπορεί να επιβάλλει πολιτικές που να εξασφαλίζουν:

          -Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

          -Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

          -Διεύρυνση των θετικών ρυθμίσεων για τις εργαζόμενες γυναίκες.

          -΄Εμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της Μητρότητας.

Τα πανό της ΟΓΕ θα βρίσκονται ανάμεσα στα πανό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα 11.00 στο σύνταγμα (Ταχυδρομείο).


                                                 ΑΘΗΝΑ 1/5/2010

                    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ