Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Σχολεία - 3 Νοέμβρη 2020 στις 6.00 μμ

01/11/2020 22:11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Νέοι γονείς, γυναίκες της Πόλης μας,

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) σας καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Πλατεία Κλαυθμώνος) στις 3 Νοέμβρη 2020 στις 6.00 μμ  για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους γονείς και τους εργαζόμενους και να απαιτήσουμε να παρθούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα που εξασφαλίζουν την υγεία  των παιδιών μας και των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.       

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δε μπορεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών, εργαζόμενων στην προσχολική αγωγή και τα σχολεία γιατί ... κοστίζουν (!!!), χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, μονοπωλιακούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας και δίνει ετησίως 4 δις ευρώ από τις θυσίες μας στο ΝΑΤΟ για να δολοφονεί λαούς ανά τον κόσμο και στην περιοχή μας.

 

Την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώθηκαν και άλλα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές σχολείων της Ηλιούπολης. Το Κέντρο διαλογής Covid-19 που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας της πόλης, ελλείψει παιδιάτρου, δεν αναλαμβάνει να κάνει τα απαραίτητα τεστ σε παιδιά κάτω των 14 ετών και αντί να προσλάβει το κράτος παιδίατρο, στέλνουν τα παιδιά στο «Παίδων». Αποτέλεσμα,  οι γονείς να οδηγούνται στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα κάτω από την εύλογη έγνοια ... «Αν όλα τα παιδιά της Αττικής πάνε στο «Παίδων» για διάγνωση, πόσο ασφαλές είναι να πάω το παιδί μου να περιμένει στην ουρά;»….

 

Αντίστοιχη αγωνία έχουμε όταν κλείνει ένα τμήμα ή ένα σχολείο με κρούσμα και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν προβλέπει να γίνονται τα απαραίτητα τεστ σε όλα τα παιδιά που είναι στην τάξη.

 

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση της ΝΔ για δωρεάν τεστ και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με τη μέρα, με την Αττική να πρωτοστατεί στον χάρτη της πανδημίας! Καμιά επιστημονική στήριξη και φροντίδα για τα Δημόσια σχολεία, μόνο η συνεχής επίκληση στη ατομική ευθύνη, ενώ ούτε λόγος για την κρατική ευθύνη.

 

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για περικοπή των τακτικών χειρουργείων μέχρι και 80%, μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο, αλλά δεν μπορούμε να χειρουργηθούμε με ραντεβού!!! Βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας  που όχι μόνο δεν τους επιτάσσουν αλλά τους επιδοτούν με τα δικά μας λεφτά και τους στέλνουν και πελατεία!!!

 

Δεν ανεχόμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις να λογαριάζουν ως κόστος την προσχολική αγωγή και τη μόρφωση των παιδιών μας, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! Φτάνει πιά!!!

 

Η απαίτηση όλων μας είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ με όλους τους απαραίτητους όρους πρόληψης, υγιεινής και ασφάλειας.

 

Σε αυτή τη βάση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ στο Κέντρο Διαλογής Covid-19 και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης με όλο  τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσων προστασίας για το προσωπικό και στελέχωσή  του με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς στη διαχείριση κρουσμάτων (με κινητή μονάδα, με γιατρούς ώστε να διενεργούν δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους: μαθητές,εκπαιδευτικούς, γονείς) και παράλληλα να είναι σε θέση να παρέχει πλήρη Π.Φ.Υ. στους ασθενείς με άλλες παθήσεις. Να δημιουργηθεί σχολιατρική υπηρεσία με γιατρό και νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και παιδικό σταθμό σε σύνδεση με το Κέντρο Υγείας της Πόλης.
  • Διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε περίπτωση που παρουσιάζονται συμπτώματα , σε μαθητές εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τέστ, με ευθύνη της κυβέρνησης, ενταγμένων στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Μείωση της αναλογίας παιδιών και  δασκάλων-παιδαγωγών. Δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή του συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, την σίτιση, τον ύπνο, και τις δραστηριότητες στην αυλή.
  • Επαρκή χορήγηση όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας,για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών, καθώς και του παιδαγωγικού προσωπικού, όρος αναγκαίος για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.
  • Προσλήψεις  όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Καμία απόλυση συμβασιούχων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των Σχολικών Καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται με καθεστώς εργασιακής ομηρίας και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι  όροι υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σας καλούμε να είμαστε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ την Τρίτη στις 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ.

στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Πλατεία Κλαυθμώνος)

για να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Όσες και όσοι θα έρθουν με το μετρό, να ξέρετε ότι έχουμε
ραντεβού στον σταθμό της Ηλιούπολης στις 5:00- 5.15 μμ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) 1.11.2020