ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

12/05/2018 12:54

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ –

Δευτέρα 14 Μάη 2018 7μμ

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν έμπρακτα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ μεταφέροντας εκεί στις 14 Μάη 2018 την αμερικάνικη πρεσβεία που μέχρι τώρα βρισκόταν στο Τελ Αβίβ. Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα 14.5.2018 διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη αυτή απόφαση.

 

Η ξεδιάντροπη στήριξη των ΗΠΑ στο δολοφονικό έργο του Ισραήλ φτάνει μέχρι και την υπεράσπιση των στυγνών δολοφονιών Παλαιστινίων αμάχων, γυναικών και παιδιών, στο όνομα της «αυτοάμυνας» των πάνοπλων Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι σε άοπλους εφήβους που παλεύουν για να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα.

 

Η Ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και στους άλλους λαούς της περιοχής στηρίζεται ενεργά από τις επιλογές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής για να εξασφαλίσουν «καλύτερη μοιρασιά της πίτας», στα πλαίσια των σφοδρών ανταγωνισμών τους για τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στη Μέση Ανατολή.

 

Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη στάση της “ρίχνει νερό στο μύλο” της ισραηλινής επιθετικότητας, καθώς αναβαθμίζει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όπως αποφάσισε το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015.

 

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη κατοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις των Παλαιστινιακών εδαφών, το απαράδεκτο τείχος της ντροπής, τους εποικισμούς, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων αγωνιστών, ανάμεσά τους γυναικών και νεαρών κοριτσιών, όπως η Αχεντ Ταμίμι.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του χιλιοβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού για να ζήσει κυρίαρχος στο δικό του κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεν θα πάψουμε να είμαστε στο πλάι των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή του

 

Αθήνα, 10/5/2018

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ