Τιμάμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821! Αγωνιζόμαστε για το σήμερα!

23/03/2021 11:27
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) 
www.sylgynilioupolis.com | mail: sylgynilioupolis@gmail.com | Στ.Σαράφη 40, Ηλιούπολη 
Τιμάμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821! Αγωνιζόμαστε για το σήμερα! 
Συγκέντρωση και πορεία, την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.30 πμ στην πλατεία Κανάρια. 
200 χρόνια μετά την λαϊκό ξεσηκωμό των Ελλήνων, τα ιστορικά διδάγματα του 1821 αποκτούν αυτήν την περίοδο που διανύουμε μεγαλύτερη αξία. 'Οπως και τότε έτσι και τώρα η ανάγκη γίνεται δύναμη αγώνα. Τότε ήταν οι αστοί της εποχής αυτοί που κίνησαν τον τροχό της ιστορίας. Είπαν φτάνει πια η εκμετάλλευση από τους τούρκους φεουδάρχες. Μπήκαν μπροστά για να τους αποτινάξουν από το σβέρκο τους και ακολούθησε ο λαός που βίωνε και αυτός την εκμετάλλευση. Και όπως γίνεται πάντα έτσι και τώρα αυτή η μάχη δεν δόθηκε με "εθνική ενότητα" όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να χάσουν τα προεπαναστατικά τους προνόμια και προσπάθησαν να εμποδίσουν τον τροχό της Ιστορίας να προχωρήσει μπροστά. Γι’ αυτό γίνανε και οι εμφύλιοι πόλεμοι. Οι πολιτικά ανώριμες ακόμα λαϊκές δυνάμεις άργησαν να αντιληφθούν ότι το αντικειμενικό αποτέλεσμα της επανάστασης ήταν η αστική εξουσία. Παρ’ όλα αυτά, το σπάσιμο του φόβου τους, ο ξεσηκωμός τους (κόντρα στις παραινέσεις ή και τις απειλές των ισχυρών, των «συνετών», κλπ.), η ανιδιοτέλεια τους στον αγώνα, η αντοχή τους στις δυσκολίες, γενικότερα η ισχύς του επαναστατημένου λαού, όλα αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης για τις σύγχρονες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Σήμερα οι γυναίκες που ζούμε από τη δουλειά μας, είτε ως εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, επαγγελματίες του μόχθου, εμείς που παράγουμε όλον τον πλούτο μαζί με τους άνδρες συναδέλφους μας, απαιτούμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς μας. Σήμερα μπορεί να αξιοποιηθούν οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, το ανθρώπινο δυναμικό που είναι μορφωμένο και ειδικευμένο και να παρέχεται σε όλους (και όχι μόνο στους λίγους που μπορούν να πληρώσουν) υψηλότατου επιπέδου περίθαλψη σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας. Από την Πρωτοβάθμια, με τα Κέντρα Υγείας μέχρι τις ΜΕΘ. Σήμερα πρέπει να σταματήσει η Υγεία να είναι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων. 
 
 
 

Συγκέντρωση και πορεία, την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.30 πμ στην πλατεία Κανάρια. 

200 χρόνια μετά την λαϊκό ξεσηκωμό των Ελλήνων, τα ιστορικά διδάγματα του 1821 

αποκτούν αυτήν την περίοδο που διανύουμε μεγαλύτερη αξία. 

'Οπως και τότε έτσι και τώρα η ανάγκη γίνεται δύναμη αγώνα. Τότε ήταν οι αστοί της εποχής αυτοί που κίνησαν τον τροχό της ιστορίας. Είπαν φτάνει πια η εκμετάλλευση από τους τούρκους φεουδάρχες. Μπήκαν μπροστά για να τους αποτινάξουν από το σβέρκο τους και ακολούθησε ο λαός που βίωνε και αυτός την εκμετάλλευση.

Και όπως γίνεται πάντα έτσι και τώρα αυτή η μάχη δεν δόθηκε με "εθνική ενότητα" όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να χάσουν τα προεπαναστατικά τους προνόμια και προσπάθησαν να εμποδίσουν τον τροχό της Ιστορίας να προχωρήσει μπροστά. Γι’ αυτό γίνανε και οι εμφύλιοι πόλεμοι. 

Οι πολιτικά ανώριμες ακόμα λαϊκές δυνάμεις άργησαν να αντιληφθούν ότι το αντικειμενικό αποτέλεσμα της επανάστασης ήταν η αστική εξουσία. Παρ’ όλα αυτά, το σπάσιμο του φόβου τους, ο ξεσηκωμός τους (κόντρα στις παραινέσεις ή και τις απειλές των ισχυρών, των «συνετών», κλπ.), η ανιδιοτέλεια τους στον αγώνα, η αντοχή τους στις δυσκολίες, γενικότερα η ισχύς του επαναστατημένου λαού, όλα αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης για τις σύγχρονες μάχες που έχουμε μπροστά μας. 

Σήμερα οι γυναίκες που ζούμε από τη δουλειά μας, είτε ως εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, επαγγελματίες του μόχθου, εμείς που παράγουμε όλον τον πλούτο μαζί με τους άνδρες συναδέλφους μας, απαιτούμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς μας. 

Σήμερα μπορεί να αξιοποιηθούν οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, το ανθρώπινο δυναμικό που είναι μορφωμένο και ειδικευμένο και να παρέχεται σε όλους (και όχι μόνο στους λίγους που μπορούν να πληρώσουν) υψηλότατου επιπέδου περίθαλψη σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας. Από την Πρωτοβάθμια, με τα Κέντρα Υγείας μέχρι τις ΜΕΘ. Σήμερα πρέπει να σταματήσει η Υγεία να είναι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων. 

 

Δυο αιώνες μετά την επανάσταση του 1821, τιμούμε τους αγώνες του λαού διατρανώνοντας τα σημερινά μας αιτήματα. 

Παίρνουμε την ζωή και την υγεία στα χέρια μας !! 

Καλούμε τις γυναίκες και τον λαό της Ηλιούπολης σε συγκέντρωση και πορεία, 

την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.30 πμ στην πλατεία Κανάρια. 

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

• Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών. 

• Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης. 

• Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα. 

• Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς 

• Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.

• Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. 

• Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

• Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή.